Skupine izdelkov

Biopark-Eterično olje grenivke, 10 ml


Biopark-Eterično olje grenivke, 10 ml

Eterično olje grenivke, 10 ml.

Cena: 4,90 EUR» Dodaj v košarico

 

Poreklo: Francija.
Namen uporabe: Za odišavljanje prostorov s pomočjo izparilnika.
Opis in uporaba: Hladno stisnjeno iz surove lupine grenivk. Je bledo rumene barve in ima zelo svež, lahek, nekoliko grenek vonj po citrusih, ki je zelo značilen za ta sadež. Grenivkino olje v aromaterapiji prinaša dvig razpoloženja in olajša mišično utrujenost in zateglost. Odlično očisti mastno kožo, nagnjeno k nastajanju ogrcev in aknam, dodajajo ga pa tudi izdelkom za nego telesa, ker pomaga napeti kožo. Nekateri viri trdijo, da tudi pospešuje rast las.

Olja, s katerimi ga lahko mešamo: ostala olja iz družine citrusov, rožmarin, cipresa, sivka, pelargonija, kardamom in večina zeliščnih olj.

Zanimivosti: Drevo grenivke izhaja iz Azije, zdaj pa ga gojijo in pridelujejo v ZDA, Braziliji, Izraelu, Sredozemlju in nekaterih evropskih državah. Drevo zraste do 10 metrov, ima veliko vej in liste s sijočim leskom ter velike, bledo rumene sadeže kislo grenkega okusa. Različica je rožnata grenivka, ki se razlikuje po barvi sadežev in bolj sladkem okusu.

Opozorila: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. Pri nekaterih ljudeh z občutljivo kožo lahko povzroči občutljivost na sončno svetlobo, zato ha na izpostavljene dele kože ne nanašamo pred izpostavljanjem soncu.

Sestava: Citrus Paradisi.
Embalaža: Eterična olja Biopark Cosmetics so v posebnem črno vijoličnem steklu (Violet glass), ki jih izjemno ščiti pred vstopom dnevne svetlobe, česar druga stekla temne barve ne zmorejo. Rastline svetlobo potrebujejo za rast in razvoj - ko pa dosežejo zrelost, se na svetlobi prične proces razkrajanja. Zato je za izdelke vrhunske kvalitete pomembna tudi vrhunska embalaža. Naše embalaže prepuščajo izključno vijolično svetlobo, ki jo rastlinska eterična olja v notranjosti potrebujejo, da ostajajo enake kvalitete na dolgi rok in ohranijo vso svojo bio energijo.
 
ZAKONSKA OPOZORILA
 
Označevanje snovi:
Skladno z Uredbo (EC) št. 1272/2008 (CLP)
                              
Piktogram:       
 
Opozorilna beseda:              POZOR
 
Stavek o nevarnosti:
H226             Zelo lahko vnetljiva tekočina in hlapi.
H315            Povzroča draženje kože.
H319            Povzroča hudo draženje oči.
H335            Lahko povzroči draženje dihalnih poti.
 
Previdnostni stavek:
P261                                Ne vdihavati prahu/dima/plina/meglice/hlapov/razpršila.
P305 + P351 + P338     PRI STIKU Z OČMI: previdno izpirajte z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem.
 
Dodatni stavki o nevarnosti:
Ni dodatnih stavkov o nevarnosti           
 

 


© 2008 info@zin.si | Vse pravice pridržane. | Pravno obvestilo